Засідання підсекції методики навчання математики та інформатики викладачів, докторантів та аспірантів

Кафедра математики та інформатики і методики навчання провела 7 квітня засідання підсекції методики навчання математики та інформатики викладачів, докторантів та аспірантів. Онлайн засідання проводилися за допомогою корпоративного сервісу Hangouts Meet, доступного в домені pnu.edu.ua завдяки розгорнутій в університеті платформі G Suite for Education. Зауважимо, що у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією можливості Hangouts Meet були значно розширені (читати більше).

Хочемо привернути вашу увагу на переваги використання облікового запису в домені pnu.edu.ua. Відеоконференції для всіх клієнтів G Suite for Education дають можливість: 1) зустрічі до 250 учасників, 2) прямий ефір для до 100 000 глядачів у домені, 3) можливість запису зустрічей та збереження їх на Google Drive, який є безмежний. Повна інтеграція Hangouts Meet з іншими сервісами G Suite for Education дає змогу приєднуватися до зустрічей просто з подій Календаря або запрошень в електронних листах, це можна зробити як із комп’ютера так і з телефона.
На засіданні підсекції 7 квітня викладачі кафедри висвітлили свої наукові досягнення та взяли активну участь у онлайн обговоренні доповідей та перспектив подальшого розвитку наукової роботи на кафедрі. Пріоритетними напрямками визначено підвищення цифрової грамотності учасників освітнього процесу, розвиток математичної компетентності учнів та студентів, реалізація міжпредметної інтеграції при вивченні математики та інформатики.


У підсумку роботи підсекції методики навчання математики та інформатики відзначено доповіді викладачів (Кашуба Г.І., Дрінь Б.М., Кланічка Ю.В.), результати досліджень яких рекомендовано до опублікування у збірнику матеріалів тез конференції викладачів, докторантів та аспірантів.