Математичний батл

7 березня студентка групи СОМ-41 Вікторія Артиш  у рамках виробничої практики організувала захоплюючий “Математичний батл” для учнів 7-Д класу в Ліцеї №23 імені Романа Гурика.

За основу для проєктування “Математичного батлу” було взято задачі з PISA, оскільки завдання цього проєкту спрямовані на розв’язання контекстних задач, які  дають можливість школярам зрозуміти, як вони зможуть використовувати свої знання та навички в реальному житті.

Контекстні задачі – це не лише завдання, це спосіб розвивати логічне мислення та креативність. Учні обчислювали скільки разів космічна станція N облетіла Землю за певну кількість років, складали загальний рейтинг автомобілів для журналу, досліджували поштові тарифи в Зеландії та багато іншого.

Учні 7-Д класу поділились на дві команди, перед ними було поставлено завдання виконувати задачі на швидкість після демонстрації умови за допомогою презентації. Учні командами обговорювали завдання та навіть могли користуватися підручниками з математики. Головна мета – правильно розв’язати поставлені задачі та отримати за кожну задачу певну кількість балів, у разі неправильної відповіді команда втрачала один бал.

Найтиповіша помилка учасників двох команд – через острах пізніше відповісти говорити нерозсудливу відповідь та втрачати бали.

Цей захід не лише допоміг учням поглибити свої знання, але й підкреслив важливість математики у повсякденному житті. Ми віримо, що кожен учасник отримав цінний досвід та натхнення для подальших досягнень.

Ми впевнені, що майбутнє математики у наших руках, і цей захід – лише початок неймовірного подорожі у світ великих чисел та захоплюючих задач.