Ясінська Мар’яна Василівна – студентка IV курсу, яка навчається за освітньою програмою “Середня освіта (математика, інформатика)”

А також, Мар’яна, не зважаючи на тендітність, – дуже активна та цілеспрямована особистість.

Ми  попросили Мар’яну поділитися тим, що її робить такою – що надихає, що мотивує і що скеровує на обраному шляху. Поділитися, щоб надихнути інших, вселити впевненість, що молоде покоління – чудове і творить своє майбутнє вже і зараз.

Тому далі – пряма мова)

Вчителювання – це покликання, професія, яку потрібно любити душею, та бути готовим повністю віддатись дітям. Чому саме вчитель математики та інформатики? З дитинства я мріяла вчити дітей. Звісно, з роками бажання змінювалися. Тільки моя мрія залишалася незмінною: неодмінно стати педагогом.

        Не так давно, я тільки переступила поріг нашого університету, і одразу роздумувала, куди скерувати свою енергію. На І курсі я влилася у студентський сенат, але мені виявилось замало. З часом я стала ментором Всеукраїнської волонтреської мережі Code Club, осередок якої діє на базі нашого університету, та одночасно почала працювати у КЗПО “Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради”, де проводжу заняття з математики та програмування.

     Займатись улюбленою справою – це розвивати творчий потенціал школярів, їхні навички та вміння, спрямовувати енергію дітей у потрібне русло, залучати до різноманітних конкурсів та фестивалів та отримувати перемоги. Ділячись знаннями зі школярами, ми примножуємо та вдосконалюємо свої.

Працювати із дітьми – це одне задоволення, адже у кожного із них безліч питань та ідей. Важливо знайти спільну мову зі школярами, а для цього потрібно  давати їм можливість креативити та самовиражатися.

Моє життєве кредо – “Хто володіє інформацією, той володіє світом”. Саме тому я стараюсь розвиватися у різних сферах.

Змінювати світ на краще для юного покоління потрібно саме зараз. Для мене це основна мотивація. Мене надихають дитячі очі, які “горять” навчанням, бажанням відкривати щось нове та змінювати, знаходити шляхи реалізації власних проєктів.

Із початку російсько-української війни я активно включилася у волонтерську діяльність для допомоги захисникам України та внутрішньо-переміщеним особам. Влітку 2022р. почала проводити безкоштовні заняття з програмування та математики для школярів міста та України, зокрема ВПО, організовувати STEM-школи, за що 20 лютого 2023р. отримала відзнаку імені Героя Небесної сотні Романа Гурика. Цей день запам’ятається на все життя… Ми під звуки тривоги в укритті отримуємо нагороди від батьків Героя Небесної Сотні… Роман помер у 2014 за те, що ми відстоюємо і сьогодні. Відзнака – це розуміння, що я рухаюсь у правильному напрямку.

Я творча та ініціативна, впевнена у власних силах та маю велике бажання отримувати нові знання і ділитися ними із дітьми. Саме тому я рухаюсь уперед, незважаючи  на будь-які перешкоди.

 Варто зазначити, що запорукою перемог школярів є вчителі, а студентів – викладачі. Я щиро радію, що у стінах університету знайшла підтримку викладачів з нашої випускової кафедри, які скеровували, надихали і підтримували мене у всіх починаннях. Тому я хочу стати педагогом, про якого так само будуть думати учні.