STEAM-FEST-2022

Впродовж 24-28 жовтня на базі Центру освітніх інновацій проходив  Всеукраїнський STEAM-FEST «STEAM-HUMAN FOR PEACE: сила розуму й добра заради людства», співорганізатором якого виступила наша кафедра.
У фестивалі взяли участь викладачі та студенти факультету математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Фестиваль проводився з метою  ознайомлення й популяризації інноваційних освітніх технологій та STEM-проєктів, створення платформи для спілкування, пошуку та підтримки перспективного досвіду STEM-освіти, творчих  наукових проєктів дітей, а також створення умов для формування й розвитку інтелектуального потенціалу обдарованої учнівської молоді.

STEАM-фестиваль об’єднав на одній платформі більше ста цікавих, різноманітних за формою і змістом активностей, багато талановитих школярів, педагогів і науковців зі всієї України та світу. Зокрема, до фестивалю долучилися педагоги та їх вихованці з Чехії, Великобританії, США, Франціі, Болгарії та Польщі.

У фестивалі взяли участь понад 2000 здобувачів освіти закладів загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти Івано-Франківської міської ради. У рамках фестивалю було представлено 104 STEAM-проєкти.

Педагоги поділилися своїм STEAM-досвідом  та напрацюваннями, а також провели заняття у рамках фестивалю.

Олеся Власій  – координатор фестивалю, презентувала на відкритті «STEAM-освіта як невід’ємна складова досягнення глобальних цілей сталого розвитку. Віртуальна карта освітніх інновацій» та у практичному блоці – STEАM-проєкт «Scratch – генератори добра»

Анатолій Казмерчук – презентував та провів у рамках фестивалю STEАM-проєкт «Природа і математика»

Наталія Кульчицька презентувала свій STEAM-досвід – «Формування математичної компетентності школярів засобами STEАM-освіти»

Студентка IV курсу спеціальності «Середня освіта (Математика та інформатика)» Мар’яна Ясінська  презентувала у науково-теоретичному блоці тему «Математика в інноваційному просторі» та провела заняття у рамках фестивалю «Математичні квести»

Всіх учасників фестивалю було нагороджено грамотами Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, сертифікатами від обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та подарунками від міського голови та спонсорів фестивалю.