STEM-освіта у навчанні математики: результати конференції

Лабораторія інноваційного навчання кафедри математики та інформатики і методики навчання Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника підтримала ініціативу Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти і стала співорганізатором  обласної науково-практичної веб-конференції “Актуальні питання розвитку STEM-освіти у навчанні математики”, яка відбулася 20 травня 2021 року.

Цікаво, що в роботі конференції взяло участь близько 200 науковців, викладачів закладів вищої та середньої освіти не лише з нашої області, а й  з різних куточків України. На засіданні було проаналізовано проблеми та тенденції впровадження напрямів STEM-освіти в умовах НУШ, презентовано багато дослідницьких успішних STEM-проєктів, продемонстровано цифрові інструменти реалізації STEM-підходу, окреслено перспективи розвитку STEM-освіти загалом, та в Україні зокрема. 

На конференції було презентовано доповідь “Tinkercad як платформа для реалізації STEАM-занять” за результатами спільного дослідження Власій Олесі Орестівни, доцентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Степанченко Лесі Петрівни, вчительки Угорницького ліцею Івано-Франківської міської ради.

Хочеться зауважити, що Леся Петрівна – наша випускниця,  і дуже приємно, що співпраця, започаткована за часів навчання в магістратурі за спеціальністю “Середня освіта (Інформатика)”, продовжується, активно розвивається, і відкриває нові горизонти для наших студентів та викладачів. 

Детальніше про конференцію можна прочитати на сайті Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти: читати