Конкурс магістерських робіт та стипендія Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень (Польща)

Студентка спеціальності Середня освіта (Інформатика) факультету математики та інформатики Терешкун Ірина приймала участь та перемогла у конкурсі магістерських робіт та здобула стипендію від Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень (Республіка Польща) у рамках двосторонньої Угоди про співпрацю між Фондом та Прикарпатським національним університетом.

Варто зазначити, що вже другий рік поспіль за ініціативи Фонду, засновником якого є Зигмунт Бердиховський, відповідно до Угоду про співпрацю між Прикарпатським національним університетом та Фондом Інституту Східноєвропейських Досліджень, студенти нашого університету отримують грошові винагороди. Цьогоріч стипендіатами стали 15 студентів та 2 випускника за кращу магістерську роботу серед яких була наша магістрантка.

Тема магістерської роботи «Економічне виховання здобувачів загальної середньої освіти на уроках STEAM засобами навчальної комп’ютерної гри». Дослідження виконане у рамках міжнародного проекту ERASMUS+«Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP) та з метою забезпечення синергії між учасниками різних проектів ЕРАЗМУС+ в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (GameHub і MoPED) як перший міждисциплінарний науковий проект щодо створення інноваційного освітнього контенту за участі професорсько-викладацького складу та студентів трьох структурних підрозділів: педагогічного факультету, факультету математики та інформатики і навчально-наукового інституту мистецтв (наукові керівники – доктор пед. наук, проф. Михайлишин Г. Й., доктор пед. наук, проф. Будник О. Б., кандидат мистецтвознавства, доц. Чуйко О. Д., кандидат  пед. наук, доц. Дудка О.М.).

Науковий керівник Дудка Ольга Михайлівна зауважила, що з студенткою працювала від першого курсу до завершення магістратури, що і стало запорукою отримання хороших наукових результатів. Під час дослідження було опубліковано шість наукових статей. В даній магістерській роботі теоретично обґрунтовано, розроблено та експериментально апробовано педагогічні можливості створення та використання комп’ютерної навчальної гри економічного виховання здобувачів загальної середньої освіти на уроках STEAM.  Також Дудка О.М. наголосила, що проблеми STEAM-освіти, використання  ігрових технологій, віртуальної та доповненої реальності тощо знайдуть своє відображення у подальших наукових дослідженнях та практичній професійній діяльності.

Ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда разом з представницею Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень (Республіка Польща) Христиною Влодек вручили переможцям конкурсу грошові сертифікати на отримання стипендій від Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень.

Переможці конкурсу та їх наукові керівники щиро вдячні за відзначення їх науково-педагогічної роботи.