Науковий пікнік 2019

25 травня у житті студентів та викладачів Прикарпатського національного університету відбулася чергова неординарна подія – Науковий пікнік 2019 у  центрі міста Івано-Франківська.

Освіта та наука потрібні! Їх цінність аж ніяк не змаліла! Майбутні вчителі інформатики разом зі своїми наставниками долучилися до дійства, щоб продемонструвати саме цю ідею.

В підготовці та проведенні наукового пікніка від кафедри математики та інформатики і методики навчання взяли активну участь

  • студенти спеціальності “Середня освіта (Інформатика)”

Марійка Гуменяк, Марійка Винничук, Олеся Джоголик – 2 курс

Юля Черняхівська, Оля Грибель, Назар Квецко – магістранти

  • доценти кафедри Олеся Власій, Ольга Дудка, Леся Хрущ, Наталія Кульчицька.

Другокурсники, які щойно стали на стежку здобуття вищої освіти, поруч з магістрантами, які вже працюють вчителями в освітніх закладах міста, охоче ділилися з відвідувачами своїми знаннями, вміннями та ідеями. Незалежно від віку і сфери вподобань, від найменшого до найстаршого, усі гості цікавилися можливістю зазирнути  у доповнену та віртуальну реальність, пограти у мобільну навчальну гру, чи просто розв’язати головоломку – бо як же без розвитку логіки можна зрозуміти сучасні технології, а тим паче навчити когось ними користуватися.

Дуже приємно було спостерігати, як студенти спеціальності “Середня освіта (Інформатика)”, майбутні вчителі, з особливою любов’ю та увагою показували дітям свої розробки. А на тих, хто набирав досатньо балів у навчальному мобільному додатку, розробленому нашою студенткою, чекав бонус – одноразова допомога від студента-волонтера в освоєнні програмування на Scratch. Такі бонуси можуть виграти усі, хто відвідує майстер-класи, які організовують майбутні вчителі інформатики спільно зі своїми викладачами-наставниками для дітей міста. За щирість та цікавість ідей студенти спеціальності “Середня освіта (інформатика)” отримали бонус від ректора – спільне фото.

Тож враження від участі у Науковому пікніку – тільки позитивні, відчуття потрібності освіти та науки тільки зміцніло, тому рухаймося вперед!